VnPazina 2019

Propozicije Međunarodnog boćarskog turnira parova „VELIKA NAGRADA PAZINA – KOMPAKT CUP“ 31. VII – 2. VIII 2015.

Članak 1

Otvoreni međunarodni boćarski turnir parova ''VELIKA NAGRADA PAZINA KOMPAKT CUP'', organizira Boćarski savez Grada Pazina.
Članak 2
Turnir je otvorenog tipa i održava se 31. VII -2 08. 2015. godine. Na turniru mogu nastupiti samo dva igrača u istoj sportskoj opremi. Zamjene igrača tijekom turnira nije moguća ni u kojem slučaju.
Članak 3
Turnir se igra u tri kategorije i to u kategoriji kadeta, u kategoriji žena i u kategoriji seniora. Na kadetskom turniru nastupa šesnaest parova, ždrijebom razvrstanih u četiri skupine.
Prva faza seniorskog muškog i ženskog turnira razigravat se po skupinama na boćalištima središnje Istre.
Članak 4
Turnir započinje 31.VIII.2015.godine u 9,30 sati, razigravanjem po skupinama kadetskoj konkurenciji, dok turnir u ženskoj i muškoj konkurenciji započinje 1.VIII.2015. godine u 9,30 sati, i igra po skupinama na dvije dobivene sa repasažom.
Nakon prvih susreta u grupi s četiri ekipe, u drugom kolu se sastaju pobjednici iz prvog kola međusobno i poraženi međusobno. Repasaž se igra na igralištima 1 i 3. Skupine od po tri ekipe sve susrete igraju na već unaprijed određenoj stazi, a pobjednik iz prvog susreta, ostaje u igralištu i igra sa trećim članom skupine.
Članak 5.
Nakon razigravanja u grupi po uvjetima iz članka 4 ovih propozicija u daljnje natjecanje, iz (ždrijebom određenog broja skupina) ide po jedna ekipa dalje a iz (također ždrijebom određenog broja) skupina po dvije ekipe. Određivanje koja skupina razigrava a koja ne, utvrđuje se 29.VII.2015. nakon utvrđivanja broja učesnika, a prije glavnog ždrijebanja. Razigravanje između ždrijebom određenih skupina za plasman u daljnje natjecanje je 1.VIII.2014. u 16,30.
Članak 6
Po završetku natjecanja po skupinama iz Članka 5, natjecanje se provodi po kup sistemu po unaprijed utvrđenoj shemi na boćalištima: Gradsko boćalište Pazin, Boćarska dvorana Pazin, Lindar i Pazinski Novaki. Eliminacijska susreti na programu su 1.VIII.2015. sa početkom u 18,30

Članak 7
U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta (kiša) organizator će, ako nikako nije moguće drugačije turnir organizirati po skraćenom sustavu (eliminacije) natjecanja u raspoloživim natkrivenim igralištima sa novim ždrijebom.
Članak 8
Trajanje susreta ograničeno je vremenski na 1 sat i 15 minuta ili do 13 punata, za kadete, dok je za seniorski turnir vremensko ograničenje 1,30 minuta. Iznimno susreti na seniorskom turniru za 1 i 3. mjesto igraju se na 2 sata ili do 13 punata.
Članak 9
Ukoliko ni jedna od ekipa nije ostvarila 13 punata a ostala je bar i jedna sekunda do kraja, susret se nastavlja obavezno još jednom turom igre regularne igre.
Članak 10
Ukoliko je susret u regularnom vremenu završio izjednačenim rezultatom igra se nastavlja još jednom turom igre sa neponištivim balinom.
Članak 11.
Plasman ekipa od 9 do 16 mjesta utvrđuje se prema ostvarenim puntima od 1/16 finala. Ukoliko su dvije ili više ekipa sa istim punteđom kao dodatni kriterij je ostvareni rezultat ekipa u završnici turnira u odnosu na poražene u 1/16.
Članak 12.
Organizator je za sve natjecatelje turnira osigurao dovoljno osvježavajućeg napitka – vode i poklon kapu sa logom 7. Otvorenog međunarodnog turnira parova „Velika nagrada Pazina – kompakt cup“
Poklon kape natjecateljima će predati sudac prilikom ždrijebanja balina.

Pazin, 18. VII .2015.

Organizator: Boćarski savez Grada Pazina