VnPazina 2018

Naslovnica

Propozicije turnira "Velika nagrada Pazina - Kompakt cup 2014"

P R O P O Z I C I J E Međunarodnog boćarskog turnira parova „VELIKA NAGRADA PAZINA – KOMPAKT CUP" 1 – 3. VIII. 2014.

Članak 1
Otvboreni međunarodni boćarski turnir parova ''VELIKA NAGRADA PAZINA KOMPAKT CUP'', organizira Boćarski savez Grada Pazina.
Članak 2
Turnir je otvorenog tipa i održava se 1-3 08. 2014. godine. Na turniru mogu nastupiti samo dva igrača u sportskoj opremi. Zamjene igrača tijekom turnira nije moguća ni u kojem slučaju.
Članak 3
Turnir se igra u tri kategorije i to u kategoriji kadeta, u kategoriji žena i u kategoriji seniora. Na kadetskom turniru nastupa šesnaest parova, ždrijebom razvrstanih u četiri skupine.
Prva faza seniorskog muškog i ženskog turnira razigravat se po skupinama na boćalištima središnje Istre.
Članak 4
Turnir započinje 1.08.2014.godine u 10,00 sati, razigravanjem po skupinama kadetskoj konkurenciji, dok turnir u ženskoj i muškoj konkurenciji započinje 2.08.2014. godine u 10 sati,. i igra po skupinama na dvije dobivene sa repasažom.
Nakon prvih susreta u grupi s četiri ekipe, u drugom kolu se sastaju pobjednici iz prvog kola međusobno i poraženi međusobno. Repasaž se igra na igralištima 1 i 3. Skupine od po tri ekipe sve susrete igraju na već unaprijed određenoj stazi, a pobjednik iz prvog susreta, ostaje u igralištu i igra sa trećim članom skupine.
Članak 5.
Nakon razigravanja u grupi po uvjetima iz članka 4 ovih propozicija u daljnje natjecanje, iz (ždrijebom određenog broja skupina) ide po jedna ekipa dalje a iz (također ždrijebom određenog broja) skupina po dvije ekipe. Određivanje koja skupina razigrava a koja ne, utvrđuje se 30.07.2014. nakon utvrđivanja broja učesnika, a prije glavnog ždrijebanja. Razigravanje između ždrijebom određenih skupina za plasman u daljnje natjecanje je 2.08.2014. u 16,30.
Članak 6
Po završetku natjecanja po skupinama iz Članka 5, natjecanje se provodi po kup sistemu po unaprijed utvrđenoj shemi na boćalištima: Gradsko boćalište Pazin, Boćarska dvorana Pazin, Lindar i Pazinski Novaki. Eliminacijska susreti na programu su 2.08.2014. sa početkom u 18,30
Članak 7
U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta (kiša) organizator će, ako nikako nije moguće drugačije turnir organizirati po skraćenom sustavu (eliminacije) natjecanja u raspoloživim natkrivenim igralištima sa novim ždrijebom.
Članak 8
Trajanje susreta ograničeno je vremenski na 1 sat i 15 minuta ili do 13 punata, za kadete, dok je za seniorski turnir vremensko ograničenje 1,30 minuta. Iznimno susreti na seniorskom turniru za 1 i 3. mjesto igraju se na 2 sata ili do 13 punata.
Članak 9
Ukoliko ni jedna od ekipa nije ostvarila 13 punata a ostala je bar i jedna sekunda do kraja, susret se nastavlja obavezno još jednom turom igre regularne igre.
Članak 10
Ukoliko je susret u regularnom vremenu završio izjednačenim rezultatom igra se nastavlja još jednom turom igre sa neponištivim balinom.
Članak 11.
Plasman ekipa od 9 do 16 mjesta utvrđuje se prema ostvarenim puntima od 1/16 finala. Ukoliko su dvije ili više ekipa sa istim punteđom kao dodatni kriterij je ostvareni rezultat ekipa u završnici turnira u odnosu na poražene u 1/16.

Pazin, 5.07.2014.
Organizator: Boćarski savez Grada Pazina